Compania GREENSHIFT - Bioreactorul de CO2
Compani Greenshift dezvolta si implementeaza tehnologii curate proiectate pentru a fi integrate in sistemul tehnologic actual, pentru a stabili infrastructura de producţie şi canalele de distribuţie.Raspunzand astfel nevoilor financiare şi de mediu ale clientilor prin reducerea nevoilor de materii prime, facilitând refolosirea, şi reducerea generării de deşeuri şi emisii nocive.
Bioreactorul de CO2 patentat de Greenshift reduce efectul de sera cauzat de emisiile de gaze în acelasi timp facilitand creearea unei materii prime suplimentare pentru producţia de combustibil din surse regenerabile.
Procesul brevetat foloseste alge pentru consumarea emisiilor de gaze cu efect de seră rezultate din procesele de ardere a combustibilor fosili, cum ar fi centralele electrice.Algele utilizează dioxidul de carbon disponibile în gazelor de evacuare şi in apă să crească alge noi, oferind oxigen pur şi vapori de apă în proces. Lumina de la panouri solare este distribuita în camerele cu alge prin cabluri de fibra optica.Organismelor, de asemenea, absorb oxidul de azot şi dioxid de sulf. Odată ce algele cresc la maturitate, ele cad în partea de jos a bioreactorului şi se recoltează pentru conversia în etanol şi combustibili biodiesel.
Cum funcţionează
Bioreactorul GreenShift de CO2 este o structura închisa, cu capacitatea de a converti o sursa concentrata de CO2 în oxigen şi biomasa.Biomasa poate fi apoi convertita în combustibil prin mijloace tradiţionale.Toate plantele, inclusiv algele, au nevoie de următoarele pentru a trăi şi să crească: o sursa de CO2, lumina, un mediu de creştere şi de apă cu nutrienţi.Bioreactorul de CO2 prevede aceste resurse într-un design compact si ieftin..
În primul rând, concentratul de CO2 este capturat de la centrale electrice sau alte surse şi adus la bioreactor. Lumina soarelui este apoi colectata prin oglinzi parabolice şi se filtrează lumina printr-o serie de conducte de lumină.Tevile de lumina concentreaza în structura bioreactorului lumina apoi este distribuita şi radiată în toată structura cu ajutorul panourilor de lumina.Algele au nevoie de mai putin de 1,5% de lumină directă, ceea ce înseamnă că lumina colectata poate fi distribuita pe o suprafaţă substanţială.Apoi, un suport de creştere, cum ar fi poliester, se introduce între fiecare suprafaţă de iluminat. Apă, care conţin nutrienţi, curge continuu pentru a stabili un mediu de creştere. În cele din urmă, pentru a recolta alge, debitul de apă este ridicat deasupra mediului de crestere pentru a elimina uşor o parte din alge, care să permită o parte din alge de a rămâne şi pentru a începe creşterea algelor următoare. Apoi sunt colectata şi dirijate pentru conversia în combustibili regenerabili. Tehnologia este, de asemenea, foarte flexibila şi poate găzdui o varietate de tipuri de alge. Conţinutul ridicat de amidon, uleiul de mare, alge sau celuloza mare pot fi cultivate în bioreactor în funcţie de tipul de combustibil dorit.
Supliment*
O echipa de la Universitatea din Ohio a creat un bioreactor fotonic care utilizează fotosinteza pentru a creste alge, care trece dioxidul de carbon peste membrane mari, plasate vertical pentru a economisi spaţiu. Dioxidul de carbon produs de alge se recoltează prin dizolvarea în apa din jur.Algele pot fi recoltate şi transformate în combustibil biodiesel şi de furaje pentru animale. Un reactor cu 1.25 milioane de metri pătraţi de ecrane cu alge.
Categorii:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu