duminică, 18 septembrie 2011

CU AUTISMUL LA PSIHOLOG

ragii mei, se pare ca ingerii ma ajuta si acum am avut posibilitatea de a publica o alta carte scrisa de un roman – un tanar psiholog, pe nume Liviu Predescu, care a scris pe intelesul tuturor, o carte foarte interesanta despre autism. Cartea se numeste CU AUTISMUL LA PSIHOLOG si este extrem de actuala. Se pare ca boala secolului este AUTISMUL. Foarte multi copii sunt diagnosticati ca fiind autisti si persoanele cu simt de raspundere, care lucreaza in domeniu, au inceput sa inteleaga ca, de fapt, acesti copii nu sunt chiar toti autisti. Ei au venit ca sa „forteze” cumva omenirea, sa se concentreze pe iubire. Autistii nu pot fi tratati cu medicamente, operatii etc., ci doar prin daruirea multor persoane care stau zilnic in preajma lor. Aceste persoane, prin munca lor, ii inconjoara cu dragoste, ii iubesc asa cum sunt – violenti, dificili, care ridica probleme la tot pasul. Recunoastem ca nu e o sarcina usoara si intelegem ce efort trebuie facut, in permanenta, ca sa-i iubim. Dar si cand reusim… ce lectie minunata ne dau! Cat de mult invatam de la ei! Aceasta carte prezinta autismul, asa cum este el vazut de un specialist – dar cata dragoste razbate printre randuri!!!
Editura FOR YOU a mai publicat o carte cu o tehnica de abordare a autismului – tehnica ce da rezultate foarte bune. TERAPIA AXATA PE COMPORTAMENTE VERBALE. CUM SA EDUCAM COPIII AUTISTI SAU CU ALTE AFECTIUNI DE DEZVOLTARE, de Mary Lynch Barbera si va mai publica si alte carti pe aceasta tema. M-as bucura daca ati recomanda aceste carti parintilor cu copii autisti, psihologilor care lucreaza cu acest gen de copii, dar si tuturor celor care vor sa inteleaga ce este autismul.

25,00 lei www.editura-foryou.ro
**********************************

Ai in mainile tale o carte UNICA.

Multiplele registre in care poate sa fie citita aceasta carte fac din ea o scriere extrem de complexa si practicaiar felul in care a fost conceputa o face de-a dreptul extraordinara. Cartea te face sa uiti de tine – desi este despre tine. Este scrisa intr-o maniera fireascaizvorata dintr-o extraordinara munca de documentaredevenind astfel o carte care este buna pur si simplufara sa fie nevoita sa ceara aprecierea noastra.

Ai in mainile tale o carte DOCUMENT.

Este cartea care va schimba perceptia asupra autismului. Ea este dedicata tuturor parintilor care au un copil autistdar este utila tuturor psihologilorpsihiatrilorpsihoterapeutilorasistentilor socialieducatori si invatatoripediatrilor si medicilor de familie – tuturor celor care vor sa inteleaga ,,diferitul” de langa noi.



Autorul acestei lucrari, Liviu Predescu, in calitate de psiholog si cu un mai vechi, cunoscut si apreciat trecut ca scriitor, a fost fara indoiala specialistul potrivit sa aprofundeze aceasta tema, care a cerut din partea lui un efort si o investitie considerabile. Poate fi considerata cea mai buna carte despre autism, aparuta in Romania.



Ai in mainile tale o carte despre… TINE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu