duminică, 18 septembrie 2011

Depozitele bancare - plasamente sigure, dar care nu te fac bogat. Vezi ce cred finantistii si oamenii de afaceri despre investitii

Banii nu trebuie tinuti in banci, ci investiti in business-uri pentru a produce continuu alti bani, precizeaza specialistii. Pentru cei conservatori, care prefera sa puna bani deoparte pentru zile negre, specialistii ii sfatuiesc sa isi plaseze finantele in mai multe monede pentru a se apara de riscurile valutare. Oamenii de afaceri trebuie, insa, sa lase banul sa circule. "Daca te gandesti la inmormantare, trebuie sa-ti pui la banca bani, insa daca esti un tip activ, care nu se gandeste la nemurirea sufletului, nu trebuie sa blochezi banii intr-un cont ci sa ii bagi instantaneu intr-un business. Capitalizarea intr-un cont e o prostie", a declarat omul de afaceri Silviu Prigoana pentru Bloombiz.ro.


Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, actual vicepresedinte PNL


- Facand o comparatie intre dolar, franc elvetian si euro, e clar ca moneda elvetiana nu va mai urca in viitorul apropiat, autoritatile elvetiene nu vor mai lasa francul sa se aprecieze fiindca le blocheaza exporturile; pe termen scurt, e mult mai avantajos sa faci operatii in euro decat in lei.

- Bine ar fi sa pui banii in mai multe monede, astfel incat daca pierzi intr-o parte, sa castigi in cealalta. Depinde cati bani ai. Daca ai bani putini, nu merita sa-ti bati capul; daca ai bani multi si vrei sa castigi, vorbeste cu un consultant care sa-ti gestioneze banii pe piata si sa faca tranzactii pe piata valutara. Nu exista in viitorul imediat o reteta de succes in privinta asta.

- Pietele sunt foarte volatile. Cea mai buna formula e sa iei legatura cu un profesionist, care sa-ti plaseze banii avantajos.

- Economiile mele nu sunt atat de numeroase, insa sunt in euro. In perioada imediat urmatoare, avand in vedere raporturile dintre euro si lei, eu consider ca e mai bine sa-ti tii economiile in moneda unica europeana.


Niels Schnecker, consultant financiar

- In aceasta perioada e mai bine sa-ti tii banii in lei pentru ca au cel mai bun randament si reprezinta o moneda stabila. Pana la urma, daca traiesti in Romania, nu merita sa te joci de-a valutele, tot in lei cumperi.

- Nu recomand niciunui roman sa joace pe piata valutara in momentul de fata pentru ca, daca nu este specialist, isi prinde urechile. E o perioada extrem de fluida, pe care nu o pot prevedea nici cei mai buni analisti.

- Toate economiile mele din Romania le tin in lei. In afara, am un cos de 12 valute format din: dolarul australian, dolarul canadian, coroana norvegiana si altele.

- Nu ma gandesc la achizitii in euro fiindca ar trebui sa fiu un jucator mare la Bursa ca sa-mi pot asuma riscul. Daca nu lucrezi cu sume mari, de cateva zeci de milioane de euro, nu merita acest joc.


Silviu Prigoana, om de afaceri


- E cea mai mare prostie sa-ti tii banii in ceva. Daca tot ai bani, trebuie sa-ti investesti, sa-i pui sa produca. E interzis sa blochezi banii intr-o moneda, sa faci economii. Daca te gandesti la inmormantare, trebuie sa-ti pui bani la banca, insa daca esti un tip activ, care nu se gandeste la nemurirea sufletului, nu trebuie sa blochezi banii intr-un cont ci sa ii bagi instantaneu intr-un business. Capitalizarea intr-un cont e o prostie.

- Eu nu am economii. Am 1000 de euro ca sa pot pastra conturile active, altfel imi inchid bancile conturile. S-a demonstrat ca multi s-au pacalit tinand banii intr-o moneda la banca. La revolutie, erau foarte multi oameni cu bani care si-au tinut averea in lei si apoi au schimbat banii in dolari, au vazut ca au gresit, asa ca i-au schimbat in marci si din nou au gresit.

- Speculatiile pe monede, pe aur sau pe burse sa le faca profesionistii. Restul sa-si vada de treaba lor si sa investeasca in ceva.

- Daca ai niste bani, poti sa cumperi niste scule si sa-ti deschizi o mica afacere de reparat pantofi. Cumperi cuie, clei si ce mai trebuie, angajezi un meserias si vei avea un vad incredibil pentru ca nu mai e vremea in care lumea sa isi arunce pantofii ca sa-si cumpere altii noi. Sau, cumperi niste scule si repairi umbrele sau ceasuri. Lumea a inceput deja sa fie foarte atenta la ce face. Oamenii de afaceri nu sunt oameni de afaceri daca blocheaza banii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu