miercuri, 18 decembrie 2013

Celestial - Luna in culori 2012

anomalii luna celestial jose escamila
Cat de mult nu stim cu adevarat despre Luna noastra? Ni s-a spus ca este un sfert din diametrul Pamantului si ca este singurul satelit cunoscut al nostru natural, dar tot timpul ma gandeam la ea ca la o masa gri si stearpa. Cum as putea sa cred altceva? Fiecare imagine care am vazut cu Luna, lansata de NASA ori de alte agentii spatiale ne-a aratat-o in felul acesta.
Va puteti imagina surpriza mea, atunci cand am dat peste acest documentar produs de catre Jose Escamilla si anume Celestial. Pentru prima data in viata mea am vazut imagini ale Lunii color si nu am putut crede la inceput, facand propriile cercetari si am realizat ca e mai mult decat NASA ar dori sa ne faca sa credem.
Pentru inceput, documentarul lui Escamilla contesta convingerea frecvent constatata ca Luna este gri si ne demonstreaza contrariul cu o selectie de imagini uimitoare colorate. Aceste imagini de la suprafata au fost printre cele 1,8 milioane de imagini digitale luate in timpul misiunii Clementine 1994. Din aceasta misiune, Japonia, India şi China au vizitat Luna, dar nici una dintre aceste tari nu a facut vreo imagine color publica.
Se pare ca exista un efort mare ca NASA si alte agentii spatiale straine sa ne tina in intuneric cu privire la esenta Lunii adevarate. Cand sonda chineza a facut o recunoastere pe suprafata Lunii, in timpul conferintei de presa lor, ei au avut aceasta tapiserie mare in spatele lor. A fost o harta color a Lunii si a polilor de nord şi sud.
Fotografii ale Lunii au fost luate inca din secolul al 19-lea, dar nu a fost nici una color pana la misiunea lui Apollo 8 in anul 1964. Chiar si in anul 1965, au fost luate fotografii in timpul misiunii rusesti ZOND, inca o data Luna este dovedita a fi un corp ceresc plin de culoare.

Documentarul Celestial petrece mai mult timp sa ne arate aceste imagini si ghiduri noi prezentate de catre Escamilla,  vom vedea movile stralucitoare si ceea ce pare a fi oceane vaste.
 
 
Si asta nu e tot, Escamilla ne atrage atentia si asupra altor repere interesante de pe Luna. Exista intr-adevar imagini cu puncte ce pare a fi turnuri, cladiri, domuri, mine, nave si probabil cea mai uimitoare dintre toate acestea este o piramida situata pe partea cealalta a Lunii si anume Statuia lui Reiner Gamma de 70 km. Doar pentru a va oferi o idee de amploarea acestei statui, cea mai mare statuie pe care o avem aici pe Pamant este Templul lui Buddha din China avand o inaltime de 153 metri.

Documentarul Celestial este un documentar care va va lasa cu o mulţime de intrebari, dar de asemenea va va deschide si ochii la unele chestii. Pentru cei care doresc sa vada niste imagini color la o inalta rezolutie va invit sa vizitati site-ul Space Exploration Resources din Arizona  State University.
 
Sursa: fymaaa.info
 
Categorii: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu