miercuri, 18 decembrie 2013

Locuri sacre din Romania


sfinx
,,Altarele sale ciclopice si chipurile de zei sculptate in rocile masivelor muntoase, cu necropolele de uriasi, acei stramosi indepartati pomeniti de toate miturile lumii si de cartile sfinte” asta este Romania!
Kogaionon-ul dacilor
Tinand seama de numarul celor care si-au exprimat opinia in legatura cu amplasarea muntelui sfant al daco-getilor se selecteaza trei masive muntoase: Ceahlaul, Gradistea Muncelului si Bucegii.
Primul care a afirmat posibilitatea ca un munte al Moldovei sa fi fost similar Olimpului grecilor a fost domnitorul Dimitrie Cantemir si se referea la Muntele Ceahlau. De asemenea, in anul 1813, Fabre d’Olivet (dupa E.Papu , 1996 ) il considera pe Orfeu “un pastor, preot si profet”ce locuia in muntii ce “despart Moldova de Transilvania” si ca “Pe versantul moldovenesc al Carpatilor s-a format mai tarziu traditia cunoscuta de greci a muntelui Kogaion, adica Ceahlaul”. Tot pentru Ceahlau au optat: V.Parvan (1926), V.Lovinescu (1994) si N. si E. Ticleanu (1999).
Dintre cei pentru care muntele sfant al dacilor ar fi fost in Masivul Bucegi amintim pe N. Densusianu (1913) si pe I.Bucurescu (1997), acesta din urma, pe baza descifrarii unei inscriptii de la Romula,
considera ca Sfinxul din Bucegi se afla pe locul unde a fost ucis Orfeu ( Koga-I-Ion = Capul Magnificului). Cristina Panculescu (2007 ?)
Pornind de la existenta hieropolei de la Sarmisegetusa mai multi autori (H. Daicoviciu, 1972; M. Petrescu-Dambovita si al.,1994; P.Tatomirescu, 1997 si altii) si-au exprimat opinia ca Gradistea Muncelului ar fi fost Kogaionon-ul.
R.Vulcanescu (1985) aminteste ca dintre “muntii mirifici” ai Daciei doar trei au avut hieropole: Gradistea Muncelului, Ceahlaul si Muntele Gaina si prin aceasta ar putea corespunde Kogaionon-ului.
In afara acestora exista si alte propuneri: Muntele Godeanu ( I.Conea,1937); Varful Curcubeta din Muntii Bihorului (I.Bogdan, 1976); Muntele Gugu din Masivul Godeanu (Berinde si Lugojanu,1984); Varful lui Patrusi chiar Retezatul (I.Vulpe, 1996) si lista nu se opreste aici.
Daniel Ruzo considera Sfinxul din Bucegi reprezentant al celei mai vechi civilizatii
In 1968, dr. Ruzo a sosit in Romania, pentru a cerceta Platoul Bucegilor, dupa ce vazuse „Sfinxul” pe o carte postala si primise mai multe lamuriri de la un coleg  roman. „Am cercetat muntii din cinci continente”, scria el, „dar in Carpati am gasit monumente unice dovedind ca in aceste locuri a existat o civilizatie mareata, constituind centrul celei mai vechi civilizatii cunoscute astazi”. El a recunoscut ca sculpturile din Bucegi au legatura cu cele din Platoul Marcahuasi si a indemnat cercetatorii romani care l-au insotit. El a si semnalat colegilor romani, orientandu-se dupa sculpturile din stanci si dupa denumirile stravechi ca un tezaur nepretuit pentru omenire se ascunde in pantecele Bucegiului cu varful sau atat de sugestiv intitulat OM, cu apa sa explicit numita  IA(-)L.OM. ITA! Ce ita de om s-a dezvoltat pe meleagurile noastre in timpuri despre care istoria scrisa de alte v(ite) /natii nici nu vor sa auda, preferand sa ignore evidentele si sa distruga dovezile?
Daniel Ruzo o numeste „cultura Masma” – cea mai veche de pe glob, care s-a dezvoltat si a inflorit cu peste 50.000 de ani in urma. „Aceste monumente megalitice de o uimitoare expresivitate presarate pe tot globul pamantesc au fost facute de aceeasi civilizatie
Ceahlaul a fost unul dintre muntii sfinti ai dacilor 
Multe sint pietrele si virfurile din Carpati care poarta nume cel putin ciudate: Omu, Sfinxul.
Linga Toaca se afla virful Panaghia  si Piatra Ciobanului, toate trei asezate pe aceeasi axa.
Stinca Piatra Ciobanului se afla la Vest de Toaca, situata la fel ca si mormintul lui Osiris, divinitate suprema a egiptenilor, care era cioban, fata de templul aflat in apropierea sa.
Conf.dr. Ioan Ticleanu, de la Facultatea de geologie a Universitatii Bucuresti s-a apucat sa investigheze, impreuna cu sotia sa, ca orice cercetator care se respecta Virful Toaca, inalt de 1900 de metri. Geometric, virful este constituit la partea inferioara dintr-un trunchi de piramida, continuat cu un virf piramidal tesit.
Primul semn de intrebare l-a ridicat baza absolut patrata a trunchiului de piramida, cu latura de 296 de metri, inaltimea totala a acestei forme de relief fiind astazi de 107 metri. In al doilea rind, este aproape imposibil ca doua creste sa se intersecteze, in mod natural, la exact 90 de grade.
Si nu in ultimul rind, unghiul pantei de pe partea de Nord a virfului (mai ferita de eroziune decit celelalte) este de 52 de grade, acelasi ca si la faimoasa piramida a lui Keops.
Plecind de la acest unghi, s-a facut reconstituirea piramidei, asa cum arata ea initial. Similitudinile cu piramida lui Keops sint tulburatoare: constructia egipteana are una din fete aproape perpendiculara pe directia Nord, iar fata similara a virfului Toaca se abate cu doar 13 grade de la aceeasi directie, raportul intre lungimea laturii si inaltime, folosit de arhitectii egipteni, are aceeasi valoare cu cea in care se incadreaza si piramida reconstituita pe Toaca.
“Piramida lui Keops se inscrie perfect intr-o reconstituire a piramidei initiale de pe Toaca.  Egiptenii au construit mai intii piramida in trepte, apoi asa-numitele piramide strimbe, apoi pe cele drepte.
Toate cele trei modele se regasesc pe Toaca.
Exista elemente care duc la ipoteza ca piramidele egiptene isi au arhetipul in Ceahlau.
Modelul piramidei ar fi putut circula similar cu motivul spiralei de pe obiectele de ceramica, acesta, potrivit unor cercetatori, pornind din zona dunareana, a trecut in Creta si dupa 3000 de ani a ajuns in Egipt”, spune Ioan Ticleanu.
Mai mult, piramida de pe Toaca ar putea avea o vechime de 10.000 de ani, pe cind piramida lui Keops este datata 2.500 de ani i.Hr. Cercetarile facute atit pe harta topografica, prin stereoscopie, cit si in teren, conduc la concluzia ca virful Toaca a fost modelat in forma de piramida.
Posibila interventie a omului este sustinuta si de faptul ca conglomeratele din care este format virful se pot ciopli mult mai usor decit granitul sau calcarul.
Muntii Buzaului au fost inclusi, din cele mai vechi timpuri, in geografia sacra a lumii. Este vorba de o geografie ale carei coordonate ezoterice au fost stabilite in vremurile de dinainte de Marele Potop, cand pe Pamant domneau zeii, dupa cum ne transmit toate mitologiile lumii, incepand cu cea sumeriana, considerata cea mai veche. Coordonatele respective includeau zone unde se manifestau anomalii magnetice, zone cu potential energetic care se manifesta in plan fizic si spiritual, numite de catre expertii in parapsihologie „perimetre energo-informationale“. In astfel de perimetre se petrec fenomene ciudate, corpul se dematerializeaza, calatorind in spatii atemporale sau primeste informatii telepatice de la entitati necunoscute, iar subsolurile sunt intotdeauna bogate in zacaminte de mare interes. Oamenii cu perceptii extrasenzoriale se simt foarte „apasati“ de incarcatura energo-informationala existenta in asemenea zone geografice sacre, de care Romania este plina. Este suficient sa citesti „Dacia preistorica“ a lui Nicolae Densusianu ca sa ai dimensiunile geografiei sacre ale tarii noastre.
Sarmizegetusa Regia (cea regească), situată în satul Grădiştea Munceluluijudeţul Hunedoara, a fost capitala Daciei preromane. Denumirea de Sarmizegetusa a apărut în inscripţiile antice şi la autorii din acea vreme şi sub alte forme cum ar fi: Zermizegetusasau chiar Sarmazege. Numele este in mod sigur unul dacic, dar care a fost pastrat in forme fonetice variate ale limbilor: greacă şi latină. Nu se cunoaste pronuntarea din limba dacica in mod cert si nici sensul cuvântului. Atât Constantin Daicoviciu în lucrarea “Ulpia Traiana”, cât şi Liviu Mărghitan în “Civilizaţia geto-dacilor” prezintă teoria profesoruluiIon I. Russu care spune că numele este compus din două elemente de bază: zermi(stâncă, înălţime) şi zeget (palisadă, cetate), terminându-se cu un determinativ şi având înţelesul de “Cetatea de pe stâncă”, “Cetatea înaltă”, “Cetate de palisade (construită) pe înălţime (sau stâncă)”.
Masagetii, rudele peregrine ale getilor
Aparatul lui Uriel”, prototipul sanctuarelor rotunde ale dacilor, de la Sarmisegetuza
Istoricul Jean Deshayes, autorul lucrarii ”Civilizatiile vechiului Orient”, atribuie genul acesta de constructie circulara, total atipic pentru regiune, masagetilor, rudele strabune ale getilor, care au ajuns pana la Muntii Urali, in China si Tibet, pastrand de-a lungul timpului religia si simbolistica solara.
Ulpia Traiana Sarmizegetusa a fost construita la o departare de 40 km fata de Sarmizegetusa Regia, insa imparatul Hadrian, voia ca noua capitala construita de Traiansa fie perceputa ca o continuatoare a conducerii regilor daci, de aceea i-a si adaugat numele de Sarmizegetusa.
Tara Luanei, Poarta lui Dumnezeu 
Localnicii spun ca „Tara Luanei“ este „Poarta lui Dumnezeu“. Are legatura sau nu, un grup de cercetatori japonezi au constatat ca aici se afla al treilea pol energetic al Pamantului, ca importanta, primul fiind Varful Omu
Tara Luanei, din Muntii Buzaului, este o zona in care se petrec fenomene ciudate, despre care povestesc batranii, unde oamenii dispar in „ceata“ sau sunt „azvarliti“ in alte locuri de o forta nevazuta.
Specialistii care au cercetat acest fenomen au remarcat ca disparitiile se produc „natural“, in anumite conditii fizice, sau par a fi vointa „cuiva“. Exista relatari despre teleportari stranii, toate fiind legate de cautatorii de comori, de parca ar fi un „zeu“ care apara tezaurele sacre ingropate in zona si „azvarle“ pe cei care se apropie prea mult de ele.
Descoperiri care îi reduc la tăcere pe occidentaliŞi astăzi se discută în contradictori despre originea şi civilizaţia dacoromânilor. Chiar de către istoricii şi cercetătorii români. Originea pură a strămoşilor noştri este contestată. Însă, descoperirile arhelogice vin în ajutorul nostru. Paleontologii au stabilit că omul de Neanderthal a trăit în urmă cu 100.000 de ani, iar cel de la Ceo-Magnon cu circa 35.000 ani. Fratele nostru oltean de la Buciuleşti, comuna Tetoiu, jud. Vâlcea, pe Valea lui Grăuceanu are o vechime de 1.900.000-2.000.000 ani!!!Descoperirea îi aparţine savantului Dardu-Nicolăescu-Plopşor. Cum e posibil?!..
Săpăturile arheologice făcute sub auspiciile Academiei Române în zona defileului Dunării, cu ocazia deschiderii în 1964 a şantierului „Porţile de Fier”, au scos la iveală vestigii de o importanţă covârşitoare, care atestă existenţa vieţii în această zonă din cele mai vechi timpuri.
Lucrările arheologice au acoperit o întindere de peste 180 de km din aval de Moldova Veche şi până la Ostrovul Mare. Cele mai vechi urme de viaţă din zonă au fost datate cu 35.000 ani î.e.n, descoperite în peşterile Chindiei şi Livadita de la Coronini, localitate situată la 7 km în aval de Moldova Nouă. Urmează vestigiile descoperite la Cuina Turcului, de la Dubova, în Cazanele Mari la 17 km în amonte de Orşova, pe malul românesc al Dunării, datate cu 11.000 ani î.e.n. La Schela Cladovei s-au descoperit şi una dintre cele mai vechi aşezări dacice de pe Dunăre din sec. IV î.e.n., cu vestigii ceramice specifice: ceaşca dacică.
Vezi si articolul Confirmari – conferinta, postat de Dan (18 sau 19.03.2013), unde Dragos face referiri la unele descoperiri de pe teritoriul tarii noastre dar care nu sunt luate in considerare, inca
Din negura timpuluiRomânia este leagănul tuturor civilizaţiilor. Pământul Ardealului este „Grădina Maicii Domnului” şi locul de unde au plecat cele 12 triburi în lume. Dar noi, românii, rămânem aceiaşi ignoranţi, cărora nu le pasă de istoria neamului. În loc să fim mândri că suntem poporul primordial.
De ce ne este frică de ceea ce am fost?…
Descoperirile din perioada 1960-2000 în arhive şi biblioteci din ţară şi din străinătate a sute de cuvinte româneşti, provenite din fondul autohton geto-dac în vocabularul popoarelor italian, francez, spaniol, englez, irlandez, grec etc. reprezintă adevărate piese de aur pentru cunoaşterea istoriografiei româneşti. La neamurile celtice din regiunea Walace (Marea Britanie) a fost identificată rugăciunea Tatăl Nostru, aşa cum îl rosteau românii din Muntenia, Moldova şi Transilvania.
DESCOPERIRE FABULOASĂ, la Hundeoara!
Arheologii români au făcut o descoperire de senzaţie în judeţul Hunedoara! Aici a fost descoperit un oraş imens, cel mai vechi din Transilvania, şi chiar mai vechi decât piramidele egiptene!
De cele mai multe ori, arheologii români au ocazia de a descoperi istoria României, ascunsă sub straturi de pământ, doar când autorităţile vor să mai construiască una-alta. E şi cazul celui mai vechi oraş din Transilvania, ridicat pe la anul 4.200 î.Hr, înainte să apară piramidele din Egipt (2.630 – 2.611 î.Hr.). Aşezarea a fost descoperită în timp ce muncitorii săpau pentru amenajarea autostrăzii Sibiu- Nădlac.

Se întinde pe 100 de hectare

Situl aflat în Turdaş, Hunedoara, se întinde pe 100 de hectare, are fortificaţii, cartiere, iar printre ruine au fost găsite multe vase şi statuete valoroase. “Un sistem de apărare din acea vreme, pe o aşa mare suprafaţă, nu s-a putut cerceta în Europa: costă foarte mult. Noi am avut această şansă datorită autostrăzii”, a declarat Sabin Adrian Luca, coordonatorul cercetărilor.

Scrieri de 7.000 de ani în aceeaşi zonă

Civilizaţiei Turdaş îi aparţine şi cea mai veche scriere din lume (aproximativ 7.000 de ani). Este vorba despre celebrele tăbliţe de lut (foto) descoperite, în anul 1961, la Tărtăria, localitate situată între Alba Iulia şi Orăştie. Acestea sunt inscripţionate cu semne asemănătoare cu cele ale scrierii sumeriene, dar cu cel puţin o mie de ani mai vechi decât orice alfabet. Scrierea a rămas, deocamdată, nedescifrată.
Ar mai fi de mentionat aici, placutele de la: Sinaia, Rosia Montana si Iasi
Cu toate acestea, pentru occidentali, România este ţara romilor, a hoţilor, cerşetorilor. Aceştia să fie cel mai vechi popor din Europa? Nu se pupă cu orgoliul britanicilor, francezilor, germanilor etc. România este la mâna unor „dizidenţi de catifea”, care, după decembrie 1989 nu au scris nimic. Dar se produc zilnic pe sticla televizoarelor, lucrând după „reţete” stabilite în altă parte. Privitul spre Vest a devenit sport naţional…
Despre locuri sacre din Romania se poate scrie mii de pagini. Ar mai fi de tratat subiecte despre: Ada Kalesh – insula disparuta, pesterile de la noi din tara (Polovraci, Ialomicioara, Muierii etc), Sinca Veche, padurea Baciu, piramidele de la noi din tara, lacul misterios din Bucegi….. si lista ar putea continua.
Surse: diferite articole de la editura For you, Romania megalitica, 2012 Era noastra, Dacia preisorica, N Densusianu

In continuare va dau un top 10 al celor mai….din Romania
Top 10 sfinxi din Romania
1.Sfinxul Bucegilor din Muntii Bucegi
2.Sfinxul de la Pietrele lui Solomon din Muntii Barsei
3.Sfinxul Bratocei din Muntii Ciucas
4.Sfinxul de la Topleţ din Muntii Cernei
5.Sfinxul Calimanului din Muntii Calimani
6.Sfinxul din Cheile Nerei din Muntii Aninei
7.Sfinxul din Perşani din Muntii Perşani
8.Sfinxul de la Stănuleţi pe Muntele Cozia
9.Sfinxul Pietrele din Muntii Retezat
10.Sfinxul din Muntii Stanisoarei
Top 10 locuri benefice din Romania
1.Muntii Buzaului – Alunis, Nucu, Fisici – judetul Buzau
2.Muntii Bucegi – Platoul de langa Babele – judetul Prahova
3.Zona statiunilor balneare – judetul Valcea
4.Sarmisegetusa Regia – Zona templelor – jud Hunedoara
5.Sumuleu Ciuc – biserica Sfanta Maria – judetul Harghita
6.Templul Ursitelor – Sinca Veche – jud Brasov
7.Craiova – biserica Madona Dudu – judetul Dolj
8.Pestera Sfantului Andrei – jud Constanta
9.Manastirea Barsana – judetul Maramures
10.Zona ansamblului sculptural Constantin Brâncuși de la Târgu-Jiu – judetul Gorj

Top 10 Locuri misterioase din Romania

1. Tara Luanei – Schiturile rupestre de la Nucet si Alunis, Pietrele scrise, Babele de la Ulmet, Apele vii de la Fisici
2. Muntii Bucegi – Monumentele Megalitice – Sfinxul, Babele, etc
3. Tara Barsei – Templul Ursitelor, Piramidele de la Sona
4. Cetatile dacice din Muntii Orastiei
5. Monumentul de la Adamclisi
6. Nordul Judetului Arges – Bisericile de la Cetateni si Corbi
7. Campina – Castelul Iuliei Hasdeu
8. Targoviste – frescele ce infatiseaza extraterestri din complexul domnesc
9. Rusi, judetul Sibiu – Turnul inclinat
10. Bucovina – Voronet cu albastrul sau incomensurabil

Top 10 Cele mai infricosatoare locuri din Romania

1.Padurea Baciu
2.Castelul Iulia Hasdeu
3.Castelul Bran
4.Castelul Huniazilor
5.Balta Vrajitoarelor din Padurea Boldu-Creteasca
6.Biserica cu Moartea din Ciocanai, Langa Pitesti
7.Cetatea Poenari
8.Manastirea Chiajna sau Biserica Blestemata din Giulesti Sarbi
9.Lacul de la Ciotul Paltinului
10.Lacul fantoma din Bucegi

Top 10 Cele mai cautate comori din Romania

1.Comoara lui Decebal.
2.Tezaurul Brancovenilor
3.Aurul dacilor liberi
4.Tezaurul templierilor.
5.Aurul gotilor
6.Comorile teutonilor
7.Comorile agatarsilor..
8.Bogatiile lui Rackozi
9.Averile ingropate de frica comunistilor
10.Odoarele cu care a fost ingropat Attila

Top 10 Rezervatii naturale din Romania

1.Rezervatia Biosferei Delta Dunarii – judetul Tulcea
2.Parcul National Retezat – judetul Hunedoara
3.Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor Costesti – judetul Valcea
4.Rezervaţia marină 2 Mai – Vama Veche -judetul Constanta
5.Rezervaţia paleontologică Nisipăria Hulubăţ – judetul Vaslui
6.Rezervaţia naturală Codrii Seculari Slătioara – judetul Suceava
7.Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici – judetul Buzau
8.Rezervaţia Naturală Cazanele Mari si Cazanele Mici – judetul Mehedinti
9.Parcul Naţional Munţii Rodnei – judetele: Maramures, Bistrita, Suceava
10.Rezervaţia Naturală Focurile Vii – comuna Lopatari – judetul Buzau

Top 10 Locuri din Romania ce merita vazute macar o data inainte de a muri

1.Sarmisegetusa Regia
2.Manastirile din nordul Moldovei
3.Delta Dunarii
4.Castelul Corvinestilor
5.Orasul Sibiu
6.Bisericile de lemn din Maramures
7.Cazanele Dunarii
8.Orasul Sighisoara
9.Castelul Bran
10.Castelul Peles

Top 10 Locuri pierdute din Romania

1.Kogaionon
2.Argedava
3.Tunelele secrete ale dacilor
4,Orasul subteran din zona Gradistei
5.Calea Zeilor
6.Cetatea Luanei
7.Capitala regatului lui Attila
8.Capitala Rusiei Kievene a cneazului Sviatoslav I de la gurile Dunarii
9.Insula Leuke
10.Cetatea Bucurestiului

Top 10 Documente si inscriptii nedescifrate din Romania (unele au fost traduse dar nu sunt ,, certificate” inca- vezi tablitele de la Tartaria si Sinaia, codex Rohonczi etc)

1.Placutele de la Sinaia
2.Tablitele de la Tartaria
3.Insciptiile de la Bisericile de creta de la Basarabi-Murfatlar
4.Codex Rohonczi
5.Inscriptiile din Muntii Buzaului
6.Madona din Rast
7.Inscriptiile cu caractere runice de pe colanul din tezaurul de la Pietroasa
8.Pietrele insemnate de la Valea Rea
9.Artefactele de la Turdas
10.Inscriptiile de la Gura Haitii
Sursa: Bibliotecarul(multumim)
 
Sursa: daniilgaucan.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu