miercuri, 18 decembrie 2013

Cum meditam? Un aspect foarte util de stiut in zilele noastre


În videoclipul de mai jos este prezentată o explicaţie scurtă, în termeni simpli a felului în care putem medita astfel încât să obţinem rezultate concrete, profund benefice pentru fiinţa noastră. Ideea este uşor de aplicat, dar ea poate deveni o adevărată provocare pentru unele persoane. 
Elementul principal în timpul meditaţiei este acela de a linişti fluctuaţiile minţii; cu alte cuvinte, de a potoli gradat năvala gândurilor de tot felul, de a fi capabili să devenim simpli observatori ai fluxului mental, fără să intervenim – aşa cum facem de obicei – în acest flux aproape continuu al minţii. Ajungem astfel la o stare de echilibru, centrată, plină de pace şi de linişte interioară, care se transmite mai apoi şi în exterior. Această veritabilă centrare a fiinţei noastre se extinde mai apoi de la perioada meditaţiei efective, la restul timpului pe care îl petrecem în felurite moduri. Încetul cu încetul ajungem la înţelegerea faptului că meditaţia reprezintă „starea de a fi”, că ea reprezintă însăşi esenţa noastră existenţială. De aici, tot ceea ce se petrece în jurul nostru şi la care noi luăm parte activă, este de fapt o extensie a stării de meditaţie. 
Este important să învăţăm să fim mereu observatori ai acestor evenimente şi nu să ne pierdem orbeşte în tumultul lor, uitând în totalitate de noi înşine. Calmul, liniştea, înţelegerea a ceea ce se petrece în esenţă; toate acestea reprezintă chei fundamentale ale evoluţiei noastre interioare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu