miercuri, 18 decembrie 2013

Proiectul X-37B este in orbita Terrei de peste un an de zile – si nimeni nu stie care este scopul real ala acestuia!

x-37B
X-37B s-a invartit in jurul orbitei Pamantului cu 17.000 de mile pe ora si era programat sa aterizeze in Decembrie 2011.Proiectul ultrasecret, fara pilot, al aviatiei americane (U.S Air Force)  trebuia sa stea in spatiu pentru o perioada de 9 luni de zile, dar se pare ca este de peste un an si 3 zile si nimeni nu stie ce anume face acolo. Desi trebuia sa aterizeze in luna decembrie a anului trecut misiunea vehiculului a fost prelungita din motive necunoscute.
„Avionul” seamana cu o mini naveta spatiala si este al doilea care iese in spatiu.Primul a aterizat in decembrie la baza aviatica Vandenberg din California dupa ce a petrecut 7 luni in orbita Pamantului .Nava este alimentata solar, are 8.8392 m si a avut o misiune de 270 de zile in faza initiala.Aviatia Americana a declarat ca a doua misiune a avut ca scop testarea suplimentara a tehnologiei dar scopul final a ramas un mister.
Poza de mai jos arata cum oamenii de stiinta inspecteaza aeronava inainte de misiune.
Totusi exista multi sceptici care cred ca misiunea finala are scopuri militare cum ar fi – spionajul sau tactici de aparare impotriva potentialilor „inamici”.Unele zvonuri aparute indica faptul ca naveta a fost tinuta in spatiu pentru a spiona noua statie spatiala a chinezilor – Tiangong. Totusi analistii au scos in evidenta faptul ca supravegherea ar fi dificila deoarece naveta ar trece pe langa statia spatiala cu mii de metri pe secunda.
Brian Weeden de la Secure World Foundation a declarat catre BBC: „ Daca SUA ar vrea cu adevarat sa observe Tiangong, are destule echipamente sa o faca si fara sa fie nevoie de X-37B.
In luna Mai 2011, astronomi amatori au reusit sa detecteze tiparul de zbor orbital al primei navete X-37B care includea zboruri pe deasupra Coreei de Nord, Iraq, Iran, Pakistan si Afghanistan, intarind suspiciunea ca vehiculul este folosit pentru supraveghere.


Comform fabricantului Boeing, „avionul spatial” opereaza in orbita joasa a Terrei, intre 110 si 550 de mile deasupra pamantului. In comparatie cu Statia Spatiala Internationala care orbiteaza la aproximativ 220 de mile.
Categorii: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu